Максим Бехар говори на форум в Кралската библиотека в Брюксел за „цунамито“ от фалшиви новини

09 май 2022г., Брюксел Българският PR експерт Максим Бехар представи страната ни на международен форум за медийната свобода в ерата на технологичните промени. Форумът бе организиран от Европейския либерален форум (ELF) и се проведе в белгийската Кралска библиотека.

Бехар е президент на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария, бивш президент на Световната PR организация ICCO и сегашен неин директор по международното развитие. Той е възпитаник на Harvard Kennedy School.

„Вече не можем да говорим за технологични промени, а за истинска революция в медиите, а това което наблюдаваме като фалшиви новини, направо е цунами, което залива света –  каза Бехар. Въпреки това, социалните медии са единствената алтернатива на все повече потисканата в много страни свобода на словото. Със сигурност ще намерим начин да разпознаваме фалшивите новини и за отсяване на истинските, и това ще е следващата голяма крачка за създаването на по-истинска медийна среда.“

На форума взеха участие много евродепутати, медийни експерти, политици и журналисти, сред които и изпълнителният директор на Европейския либерален форум Даниел Каддик. Презентацията на Бехар бе модерирана от бившия български вицепремиер и сегашен представител на ELF Зинаида Златанова.

Преди няколко месеца Европейският либерален форум покани Максим Бехар да изнесе лекция за модерното лидерство в Двореца „Врана“ в присъствието на Цар Симеон и много политици и бизнесмени като първа проява от паневропейската инициатива на Форума „Мисли на глас“. Лекцията можете да видите тук.

За Максим Бехар:

Максим Бехар е световно известен експерт по връзки с обществеността, предприемач и писател, възпитаник на Харвард Кенеди. Бехар е основател и главен изпълнителен директор на водещата PR компания M3 Communications Group, Inc., бивш президент на Международната организация за консултантски комуникации (ICCO) и настоящ президент на Асоциацията на Световния комуникационен форум със седалище в Давос, Швейцария. Той е вписан в световната PR Зала на славата в Лондон и също така е отличен с много титли, сред които „Най-добрият PR специалист в Европа“ за 2020 г. от PR Week, „Глобален изпълнителен директор на годината“ от The International Stevie Awards и „Комуникатор на десетилетието“ от Индийската асоциация на бизнес комуникациите. Роден и израснал българин, той се смята за глобален гражданин. Автор е на световния бестселър „Световната PR революция“, който е класиран сред 100-те най-добри PR книги на всички времена от Book Authority и също така има рекордни продажби сред новите PR книги в Amazon.