Празник на детското изкуство

И тази учебна година центърът за даровити деца в града ще подари на бургазлии богата и пъстра програма от дейности по повод своята единадесета годишнина. Празник ще се състои на 28 май, събота, от 11 часа на Експоцентър „Флора Бургас“.

Там ще бъдат наградени малките финалисти от IV-я математически турнир „Многознайко”, а концерт на фолклорна формация „Зеленика” с ръководител Мария Халачева ще озвучи награждаването с духа на българската музика. Бургаска поетеса Яна Вълчева ще представи своите талантливи малки следовници от Работилничката за стихове, на която е ръководител.

От 12.00 часа гостите на събитието ще могат да се насладят на Годишното модно ревю на участниците в проекта по моден дизайн с ръководител дизайнерката Мария Танева. Темата на дефилето е „Великите днес”. Ще бъдат наградени и поощрени с парични стипендии и лауреатите по програма „Награди, стипендии, отличия 2022”.

Доктор Добрина Топалова и нейните „хвърчащи хора“ ще представят II брой на авторското си младежко списание „За хвърчащите хора“, а мажоретен състав „Звездни момичета” с ръководител Донна Калоянова ще ни плени със своето танцовото изкуство. Също тогава ще бъде представена и книгата „Когато утре стане днес”, събрала най-добрите творби от VIII национален литературен конкурс. Финалистите от него ще бъдат наградени на същата церемония.

В 13 часа ще се започне дебютното представяне на комикс „ЗАдружниТе”, създаден от участниците в арт проект „Илюстрация, анимация и комикс” с ръководител Николай Петров. Награди ще получат още финалистите от VII областна IT олимпиада.

С театрална постановка „Импровизации: да се разхождаш с приказка в приказка” участниците в театрално ателие „Homo ludens – Играещият човек” с ръководител Симеон Димитров ще покажат пред присъстващите своите актьорски умения.

За цялостното настроение на посетителите и участниците ще се погрижи и талантливата млада украинска певица Анастасия Мицегорова. През цялото време присъстващите ще имат възможността да се насладят и на прекрасната изложба на тема „Пътуване”, дело на талантливите художници от арт проект „Палитри” с ръководител Златка Коева.

А за всички малки и големи гости организаторите са осигурили и две прекрасни работилнички по приложни изкуства и рисуване, в които всеки може да се включи и да създаде свое прекрасно цветно произведение.

Снимка: burgas.bg.