Третата книга на Юлияна Антонова – Мурата „Сан сан, Япония“ с премиера в Бургас

В продължение на първите две четива от своеобразната поредица – „Моши, моши Япония“ и „Уки, уки Япония“, третата книга на Юлияна Антонова „Сан сан, Япония“ представя още интересни истории от страната на изгряващото слънце. Всяка от тях е съвсем истинска и лично преживяна. Разказ след разказ добавят нови пластове към многоликата душа на японската култура и начин на мислене. Рисуват детайлен портрет на една далечна нация, която живее по съвсем различни правила от тези, в Европа и на Балканите.

 

Юлияна Антонова–Мурата е завършила 91-ва немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, след което немска филология и психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е преподавател в Медицинския университет в София. 

Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец, тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето ѝ обаче завинаги остава в Япония, където живее и до днес със семейството си.

Премиерата на „Сан сан, Япония“ е на 15 юни от 18 часа в Гранд хотел и СПА Приморец.