Диализно болен бургазлия със спешна нужда от операция

Само за ден приятели и диализният му център събраха парите

Бургазлията Ибрям Тахир, който от години страда от последна, крайна фаза на бъбречна недостатъчност, има нужда от спешна операция. Поради множество хеморагични кисти в корема, които биха могли да се спукат във всеки един момент и да причинят кръвоизливи и смърт, състоянието на Ибрям е спешно и живото застрашаващо.

След многократни консултации с различни специалисти, единствен проф.Калоян Давидов от София се ангажира със случая и е готов да поеме риска да извърши тази изключително сложна, сериозна и голяма по обем операция.

Ибрям е женен, има една дъщеря ученичка. Въпреки 100% ТЕЛК и изключително усложненото си здравословно състояние, той се е опитвал през годините да работи на различни места, но здравословното му състояние прави това практически невъзможно. Единствено съпругата му работи, за да може най-вече дъщеря им да продължава да учи. Заради тежкото финансово състояние на семейството, сумата от около 2 хиляди лева е непосилна за тях.

Именно в тази връзка Ибрям и неговите близки се свързаха с Асоциацията за подкрепа на диализно болни пациенти, за да им съдействаме и чрез дарителска кампания да бъдат събрани средствата необходими за операцията.

Само за ден, още преди да обявим публично кампанията, сумата беше събрана. След като негови близки и колеги са събрали малка част от средствата, останалата сума ще бъде покрита от неговия диализен център „НефроЛайф“.

Само след един разговор на Асоциацията ни с тях за финансовото затруднение на Ибрям, мениджмънта на центъра взе решение да помогне на пациента и по най-бързия начин да се върви към операция, която да спаси и подобри живота му.

Вече е започнала координацията между административния мениджър на ДЦ „НефроЛайф“ Бургас и проф. Давидов, който ще извърши операцията само след няколко дни.

Асоциацията за подкрепа на диализно болни пациенти също ще съдейства с всичко необходимо, за да помогнем на един бургаски баща и съпруг да се върне жив и здрав при семейството си.