„БСП за България в Руен“: Чрез нас ще имате своя глас в парламента

Кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“ за 2-ри МИР – Бургас инж. Петър Кънев, Станимир Баев, Тодор Байчев, Стойко Танков и Ибрахим Мустафа, придружени от общинския председател на БСП в Бургас Живко Господинов, посетиха Община Руен. В общинския център те проведоха среща с жители на населеното място. Водачът на листата инж. Петър Кънев коментира актуалната политическа обстановка. Той запозна присъстващите с акценти от предизборната платформа на коалицията, като подчерта, че в нея социалните въпроси са застъпени в голяма степен. Вторият в листата – Станимир Баев припомни за придобивките, които са налице благодарение на социалистите: „Ако БСП не беше в последното колаиционно правителство, много от онези неща, които в момента повечето политически партии представят като свои, нямаше да бъдат факт“, беше категоричен той. Баев засегна и темата за реформите в образованието: „Това, което се случва с образованието в момента показва само едно – тези, които правят реформите, е необходимо да разбират от тях. В момента има 400 училища в страната, които намат назначени постоянни директори и това се дължи на прекаленото самочувствие на хората, които решаваха законопроекти, свързани с избора на директори“, каза той.

„Смятам, че ние от БСП сме и винаги ще бъдем един добър екип. Работихме добре в парламента и за хората. За това мисля, че можете да ни се доверите отново. Чрез нас ще имате своя глас в парламента“, заяви Тодор Байчев, който заема трета позиция в листата на „БСП за България“.

Стойко Танков от своя страна отбеляза какво е свършено на регионално ниво по време на участието на БСП в управлението на страната.

Ибрахим Мустафа, който е представител на Руен в листата на коалицията изрази увереност, че социалистите ще получат сериозна подкрепа в общината и призова присъстващите към активност в изборния ден.