ГЕРБ – СДС в Бургас представи отбора си за предстоящите избори

Коалиция ГЕРБ-СДС избра едно от емблематичните места в Бургас – Флората, за да открие официално своята предизборна кампания.

Кандидатите за народни представители, водени от областния координатор на ПП ГЕРБ Иван Алексиев, от първия в листата Жечо Станков и от общинския председател на партията в Бургас, пристигнаха заедно като отбор. Те бяха посрещнати от кмета Димитър Николов.

Преди да застане пред бургазлии, групата постави венец пред паметника на Петя Дубарова в Морската градина. С този символичен акт всеки от присъстващите заяви, че пази Бургас в сърцето си и ще работи за развитието на града и областта. 

„Тук е силният и печеливш отбор на коалицията ГЕРБ – СДС. В нашата листа са вплетени опитът и младостта, мъдростта на по-големите и дръзновението на младите, експертността, вдъхновението и оптимизма.“, заяви при откриването Иван Алексиев.

Той подчерта, че отборът на ГЕРБ-СДС се състои от местни хора, които познават добре проблемите на местните хора.

„В момента в страната е хаос. С непрофесионалното си, бих казал аматьорско и некадърно управление, досегашните управляващи „счупиха“ държавата. Хората са на колене, притиснати от голямата инфлация, от високите цени на горивата, електроенергията, основните стоки. Но нашите кандидати за депутати във Втори МИР имат решение за всички тези проблеми и кризи“, посочи областният координатор.

Вяра в силния отбор на ГЕРБ-СДС изрази и кметът на Бургас Димитър Николов.

„Вярвам във всеки един от тях, защото ги познавам. Познавам качествата, амбициите и възможностите им. Това са хора, които със зъби и нокти ще се борят за развитието на Бургас и региона. През последната година и половина Бургас беше разлюбен от държавата. Всички проекти, които подготвихме, бяха спрени. Тук са момичета и момчета, които ще се борят за нашите проекти.“, каза кметът Николов.

Водачът на листата Жечо Станков представи всеки един от колегите си и посочи някои от приоритетите, заложени в програмата на коалицията.

„Днес всеки живее ден за ден и не може да планира разходите си, доходите се стопяват, а спестяванията изчезват. Трябва да се справим с това! Битката с инфлацията трябва да се води от държавата, а не от джоба на хората! Готови сме да поведем заедно тази борба, защото имаме нужните знания и подготовка за това. Искаме и можем да върнем надеждата и спокойствието на хората“, заяви Жечо Станков.

Пред присъстващите той изброи част от нещата, които трябва да се случат в Бургас и областта и за които екипът на ГЕРБ-СДС ще работи – Северният обход, Южният обход, Детската университетска болница, четирилентовите пътища, откриването на нови филиали на ВУЗ, втора входно-изходна артерия към к-с „Меден Рудник“, нови корпуси на училища…

 

„Това са само част от основните ни задачи. И ще подходим към тях с грижа за хората и с мисъл за развитието на Бургас и региона!“, подчерта Станков.

Според Любен Дилов, който на тези избори е втори в бургаската листа, през последната година хаосът в държавата е започнал да настъпва и към общините.

„Тогава естествено дойде отговорът на въпроса как трябва да изглежда листата и кой да я води. Вътре има хора, които са силно ангажирани с проблемите на своите съграждани, покрили са цялата територия на областта. Ако всичките ни листи в България бяха подредени по този начин, щяхме да имаме още по-голям успях, макар че аз не се съмнявам, че ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа сила“, коментира Дилов.