КП“БСП за България“ в Бургас откри предизборната си кампания за вота на 2 октомври

Откриването на кампанията започнa в 17:30 ч. пред часовника, до общината, където е предизборната шатра на БСП. Участниците в мероприятието се събраха в морската градина. Основното събитие се състоя на „Охлюва“ в морската градина. На събитието присъстваха лидерът на партията Корнелия Нинова, както и водачи на листи от страната във Враца, Стара Загора, Варна, Сливен, Ямбол и др.Предизборната кампания бе открита с представянето на листата във 2 МИР от 18.00 часа на откритата сцена „Охлюва“ в морската градина.

Листата е в състав:

1 Петър Георгиев Кънев

2 Станимир Байчев Баев

3 Тодор Байчев Байчев

4 Стойко Илиев Танков

5 Анелия Георгиева Вичева

6 Андрей Златков Николов

7 Атанас Маринов Маринов

8 Румен Христов Николов

9 Ибрахим Шукри Мустафа

10 Димитър Боянов Желев

11 Аспарух Данчев Иванов

12 Стоян Георгиев Стоянов

13 Надя Димитрова Русева

14 Мария Константинова Пахова

15 Паруш Желев Парушев

16 Станислав Киров Едрев

17 Живко Михов Бараков

18 Павел Златков Стоянов

19 Марияна Руменова Автанска – Петрова

20 Радослава Русева Кичукова

21 Димитър Янков Овчаров

22 Мирослав Миленов Минчев

23 Стоян Георгиев Крушков

На събитието присъстваха и Младежкото обединение в БСП! Лидерът на партията Корнелия Нинова откри с кратка реч предизборната кампания.

„Днес можем да застанем пред хората и да кажем какво свършихме като управляващи. И това е нашето предимство, защото свършихме добра работа. За нас икономиката, социалната политика са най-важни, а така бяха разпределени секторите в правителството, че икономиката и социалната политика бяха в нашите сектори, ние от БСП ги управлявахме. И можем с много открито лице да застанем пред хората и да кажем, че постигнахме стабилизация на икономиката, подкрепихме фирмите. Резултатът е видим. В края на юни Европейската статистика отчете, че сме на първо място по промишлено производство, че сме на четвърто място в Европейския съюз по ръст на брутния вътрешен продукт. Този растеж и тази стабилизация на икономиката ни позволи да има приходи, които да насочим към нашата приоритетна политика, социалната, и там се погрижихме за най-уязвимите български граждани – това са децата, младите, работещите бедни, пенсионерите. Много спокойно заставам и казвам, че онези 22 милиарда лева, които се разпределиха за социална политика, представляват безплатни детски градини, увеличаване на майчинството на 710 лева, семейно подоходно облагане за младите семейства, което означава, че те плащат вече по-малко данъци. Ако имат едно дете – 600 лева, ако имат две – 1200 лева. За работещите увеличихме минималната работна заплата, увеличихме ваучерите от 80 на 200 лева за храна и те могат да ги използват вече и за културни мероприятия, за почивка на море, ако искат. Увеличихме пенсиите. Средно при ГЕРБ за 12 години те бяха увеличени със 162 лева, а ние само за 7 месеца – 167 лева, и сме заложили от 1 октомври преизчисление на пенсиите. Така че влизаме в тази кампания със самочувствие за свършена работа, въпреки кризите, въпреки тежестите, които изпитва България през тези 6-7 месеца, и разбира се, се предложения и с готови решения как да продължим оттук нататък.

Най-наложително е сега и веднага да се реши въпроса с инфлацията, доходите, бедността, цените. Това е най-най-важното, за да преведем отново България през тежките зимни месеци, които идват, както направихме миналата зима. И за това имаме решения. Ние смятаме, че първо трябва да се замрази цената на газа така, както тази година февруари замразихме за битовите, за домакинствата, за семействата цените на тока. И това даде резултат. Спасихме хората от високи цени. Сега това трябва да го направим с газа. На второ място – сериозна програма за компенсация на фирмите и на бизнеса за разликата в цената на газа. Не допуснахме фалити, не допуснахме да освобождават работници, безработицата ни е по-ниска от европейската. Това същото сега трябва да го направим с газа.

Оставихме стабилни финанси, стабилна икономика, силна социална подкрепа за хората. Не могат да ни купят, нито да ни счупят, нито да пречупят волята ни за промяна. Седем месеца в управлението показахме, че може да се сложи край на този модел на кражби на обръчи от фирми на източване на 10 млрд от държавата и тези пари да стигнат до всеки от вас, защото българският народ е произвел тези пари и българският народ трябва да ги получи. Това сме ние открити, последователни, принципни и диалогични и разумни. Екип от хора, които сме готови да се борим да социална и сигурна държава с номер 28-„БСП за България“. Благодаря Ви !“

След Корнелия Нинова се изказаха Стойко Танков – областен председател на БСП-Бургас и водачът на листата във 2 МИР Петър Кънев. След тях стартира концерт посветен на старта на кампанията.

Корнелия Нинова обиколи хората дошли на откриването на кампанията и навсякъде беше посрещана много радушно. Бургазлии пожелаха да се снимат с нея.

В публиката на „Охлюва“ младите хора бяха повече от хората с побелели коси.