Интересни събития очакват публиката на Порт Прим Арт Фест

Нашумяла театрална постановка, литературни премиери и кино прожекции очакват Бургас на 6 октомври.

В четвъртък, на 6 октомври в Бургас ще се състоят повече от интересни събития, свързани с изкуствата. Петото издание на Порт Прим Арт Фест представя следните културни мероприятия:

От 17:00 ч. в Културен дом НХК – фоайе, ет. 2 Събитието ще стартира с творческа среща с един от най-нашумелите съвременни драматурзи, чиито пиеси са представени и под формата на четива – Яна Борисова. Тя ще представи книгите си “Чудна лятна нощ” и „Десет пиеси.“ За тях Георги Тошев казва: „Нейните текстове са дълбоки, лични, докосващи и изящни… Не случайно я наричат „световен автор.“ Заповядайте!“

Вход: свободен

От 19:00 ч. в Културен дом НХК за първи път в Бургас ще бъде представена театралната постановка „Място, наречено Другаде“ по текст на Яна Борисова. Участват: Боряна Братоева и Петър Антонов. Режисьор: Димитър Коцев – Шошо. Историята на постановката е смешна и покъртително откровена. Тя разкрива мъжката и женската гледна точка, когато любовта се намира около тях. Представлението се радва на изключителен интерес, като сред комплиментите и от критика, и от публика са: „Брилянтен Петър Антонов, прекрасна Боряна Братоева.“

Билети на касата на „Часовника” | За информация и резервации: 0894898098

От 18.30 ч. в Морски казино, зала „Петя Дубарова“ започва събитие, задължително за всички почитатели на качественото кино. Ще бъдат показани късометражни ленти от цял свят, част от селекцията за 2022 г. на гостуващия Международен фестивал за късометражно кино „Карантината“ с директор Георги Кръстев. Общата продължителност на прожекцията е около час и половина, всички ленти са със субтитри на български език. Изключително любопитни произведения, които определено си струват да им отделите малко от времето си в есенната четвъртък вечер.

Вход: свободен

И трите арт събития за деня са част от програмата на Порт Прим Арт Фест – фестивалът за изкуства на Бургас, който Гранд хотел и СПА Приморец организира за пети път. Форматът води в морския град изключителни актуални творци, за среща с публиката. Провежда се с подкрепата на община Бургас и арт Ателие, като медийни партньори са Дарик радио и БНР-Бургас.

Не пропускайте възможността да гледате ценни кино и театър премиери, както и да се запознаете с един от най-уважаваните съвременни български драматурзи у нас на литературната ѝ премиера. „Заповядай, твое величество публика!“ – кани творческият директор на Порт Прим Арт Фест – художникът Стефан Божков. „Тези събития са за теб!“ Отбележете си деня – 6 октомври (четвъртък) в работния календар. Знаете къде да дойдете – сами или в добра компания.