Турнир за купата на БМФ Порт Бургас 2022

Голямата награда е билети за мача от Лига Европа „Лудогорец –Реал Бетис”

„БМФ Порт Бургас” осигурява транспорт и нощувки в Разград за победителите

 „БМФ Порт Бургас” кани младежите на приятелска футболна надпревара.  Седмото издание на турнира по мини футбол за купата на БМФ Порт Бургас‘2022 ще се проведе на 22 октомври, събота, в Спортен комплекс „Каменица Арена” от 10 часа. Регламентът на турнира предвижда  12 отбора от  младежи на възраст между 16 и 18 години да се състезават за голямата награда – билети за мача от Лига Европа „Лудогорец – Реал Бетис”, който ще се играе на 27 октомври 2022 г. в Разград. За победителите „БМФ Порт Бургас” ще организира транспорт от Бургас до Разград и нощувки в Разград.

Участието в турнира е безплатно.  За да се включат в надпреварата, младежите ще трябва да се вместват в обявените възрастови граници, да са сформирали свои отбори от по 5 полеви играчи, вратар и 4 резерви.  В отборите не се допускат действащи футболисти от А и Б група.

Жребият ще бъде изтеглен в деня на турнира. От участниците се очаква да бъдат в Спортен комплекс „Каменица Арена” в 9.30 часа на 22 октомври за сформирането на групите.

Записванията за участие се извършват на тел: 056/89 64 80 и 0897956585 или на имейл image.i4yi@gmail.com.

Освен голямата награда, организаторите са подготвили купи, медали и индивидуални предметни награди за класиралите се на първите три места, както и  подаръци за всеки участник в надпреварата.

„БМФ Порт Бургас” организира и изцяло финансира традиционния футболния турнир, който всяка година се превръща в общоградско спортно събитие. За всяко от изданията му спонсорът дава възможност на победителите да присъстват на един от големите футболни мачове от Лига Европа с участието на „Лудогорец”. Така през годините различни младежи от Бургас подкрепиха българския отбор в мачовете с „Базел”,  „Истанбул Башакшекир”, „Цюрих”,  „Ференцвалош”, „ЛАСК Линц”.

Дружеството е концесионер на пристанищните терминали „Бургас Изток 2” и „Бургас Запад” от 2012 г. и оттогава активно присъства в обществения живот на града. Футболният турнир е част от неговата социална програма, насочена към младите хора на Бургас. През последните години турнирът успя да привлече тяхното внимание към любимия футбол и така постигна основната си цел – да помогне утвърждаването на спортни навици сред младежите и да докаже, че когато бизнесът е социално отговорен, той може да намери точното място, към което да насочи своята помощ.

Организаторите канят всички любители на футбола да се включат със свои отбори в турнира, а феновете им да ги подкрепят от трибуните на Спортен комплекс „Каменица Арена” на 22 октомври 2022 г. от 10 часа.