Представяне на книгата „Омагьосана приказка“ и изложба на картини от вълна на Светла Чиракова в Библиотеката

 Събитието ще се състои на 9.11. /сряда/ от 18:30ч. Присъстващите ще чуят една увлекателна приказка за красотите на България. Книгата е богато илюстрирана, мултимедийна, с QR кодове. В залата ще бъде подредена изложба на картини рисувани от авторката на книгата Светла Чиракова, с жива вълна. Авторката на романа „Ала бала-ница“ Силвия Валентино ще гостува в Регионална библиотека „Пейо Яворов на 14.11. от 18 часа. „Ала-бала-ница е детски роман, носещ милия спомен за отминалото време. Години на веселие, безгрижие, но и мъничко тъга…“

Фотоизложба “Всяка секунда на светлина и мрак е магия“ на Антони Георгиев в Библиотеката, до 30.11. 2022г. Осъществена е в сътрудничество с Американското посолство в гр. София. Красотата и съвършените природни картини на Американския югозапад завладяват зрителя още от пръв поглед.

Това е едно от големите „тайнства“ на Антони Георгиев – да превръща фотографията в живопис. Антони Георгиев е от Бургас. Завършва английска гимназия в града, а след това и английска филология. Още през 80-те години на ХХ век се занимава с художествена фотография. Освен фотограф, бургазлията е журналист и писател. Автор е на изложби в България, Австрия, Гърция, Дания, Полша, Франция, Чехия, Великобритания и Съединените щати.