Предстоящи събития в бургаската библиотеката

Вълнуващи събития очакват бургазлии в Центъра за съвременно изкуство и библиотека „Пейо К. Яворов“ до края на ноември. Още утре (22.11.) от 10:30 ч. любителите на кукления театър ще могат да се насладят на представлението “Гон, малката лисица” – японска приказка по Ниими Нанкичи. „Гон, малката лисица” е определена като „трогателна приказка за самотния човек”. Тя носи послание за невидимото добро, което си има лице. Приказката е „ценно четиво за младите хора” и дава информация за японската култура и обичаи.

На 24.11. (четвъртък) от 18:00 ч. ще бъде представена книгата „Парадоксите, които управляват живота“ от Явор Русенов. Книгата  представя 10 парадоксални модела, които управляват живота ни. Тези модели са базирани на експеримента на д-р Селигман проведен през 60-те години на 20-ти век в университета на Пенсилвания. Книгата е написана на достъпен език и изпълнена с много житейски примери.
За автора: Явор Русинов е автор и на бестселъра „Вечните принципи зад успешното дете“ продадена в над 16,000 копия само в България. Правата са откупени от Южноафриканско издателство за Африка и предстои да бъде издаден на езика Африканс.

В последния ден от месец ноември  (30.11) от  18:30 ч. ще бъде премиерата на книгата „Пивница ЩУРО СЕЛО“ от Николай Илчевски „… Николай Илчевски за българското село. Тази книга, заедно с предходните „Записки от селската кръчма“ и „Крадецът на слама“, е снимка
на разкошните „обикновени“ хора от селата ни, които заедно с отглеждането на праз, домати и пипер съхраняват в умовете и бита си най-здравите крепости на българското съзнание и традиции. Благодарение на тях България я има, защото тези хора винаги са били живите въглени в историята ни – даже и когато са ни гасили със сила, с оръжие, с репарации и принудителни дипломатически осакатявания. Те са искрите, от които винаги се разпалваме за нови израствания.
Книгата съдържа истински разкази, в които хуморът, мъдростта и обичта надмогват житейските несгоди, а селските веселия и случки карат читателя да се изправя в себе си и да гледа на проблемите си не със страх, а с пренебрежение. „Приключението Илчевски“ идва от буците на орниците и на елските мегдани и ни кара да се гордеем, че сме българи!…“