Пътната отсечка „Сарафово“ – Бургас ще е готова до края на годината

Днес на работно посещение в Бургас е министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Той провери изпълнението на Северния обход на града и заяви, че проблемната отсечка „Сарафово“ – Бургас ще е готова и отворена за движение до края на годината.

„Надявам се до нова година да довършим другата част от пътя, за да облекчим движението от „Сарафово“ към Бургас. Такива са уверенията. Цялостният път и всички съоръжения са почти готови. Остават довършителни работи. Оттук-нататък метеорологията ще бъде фактор. Ако времето позволи, може за месец всичко да е готово. Ако не, работата ще бъде възобновена напролет. Ясно е, че за летния сезон няма да има никакви проблеми. Но никой не трябва да се отпуска и всичко трябва да бъде завършено в срок.“, каза министър Шишков.

„Като кмет няма как да не съм доволен, че в този проект са включени и локалите. Локалите на Северния обход дават перспектива за развитие на Бургас. Успоредно със завършване на проекта, ние ще започнем и развитие на индустриални терени в близост.“, коментира кметът Димитър Николов, който придружи министър Шишков. Заедно с тях беше и областният управител проф. Мария Нейкова.