„Топлофикация-Бургас” АД отново опрости сметки на абонати

Предколедно на лотариен принцип бургаската топлофикация опрости месечните сметки за отопление и топла вода за месец ноември на четири семейства в Бургас, абонати на дружеството. По този повод изпълнителният директор на топлофикацията сподели пред медиите следното:

 „Традиционно, с желанието си да помагаме на хората и вдъхновени от добротата, която изпълва тези последни от годината дни, зарадвахме четирима наши коректни абонати, като им опростихме сметките за миналия месец. Искаме този наш малък подарък да бъде пример и за други хора, които също да правят добро, да бъдат добри и солидарни със своите съседи и съграждани. Пожелавам весели Коледни и новогодишни празници на всички наши абонати и на жителите на Бургас.”

Бургаската топлофикация не за пръв път прави този жест към свои коректни абонати. Нещо повече, това вече е традиция.

Началото е поставено през далечната сега 2007 година. През нея топлофикацията също опрощава месечни сметки за свои абонати. През 2008 г. с това са зарадвани трима абонати на дружеството, като по случай професионалния празник – „Денят на енергетиката“, те не трябва да плащат сметките си за предходния месец. Това се повтаря през 2009 г.,  2010 г. и следващи години, а през 2012 година, когато са опростени месечни сметки на трима от коректните й абонати, този път за три поредни месеци – юни, юли и август. Както се вижда традицията продължава и сега.

„Топлофикация-Бургас” АД традиционно предоставя стипендии за подпомагане на последващото им обучение и на ученици за постигнати високи успехи в учебната дейност. През 2012 година това е дванадесетокласникът Красимир Райков. Като него по същия начин е подпомогнато образованието и на Иван Кръстев, Стамат Фортунов, Веселин Павлов, Йордан Маринов и Пламен Величков.

 „Топлофикация-Бургас” АД е дружеството, което осигурява топлина и уют на хиляди бургаски домове. Съвместило най-модерните технологии и иновации с постоянство в социалните ангажименти, предприятието е сред най-успешните в страната.