ГЕРБ – СДС отправи предложение към Служебния кабинет

Бургаските депутати от ГЕРБ – СДС дадоха пресконференция днес по актуални политически теми. По време на срещата Жечо Станков, Любен Дилов, Андрей Рунчев, Галя Желязкова и областният координатор Иван Алексиев разискваха редица важни политически въпроси. Брифингът на ГЕРБ-СДС беше открит от депутата Любен Дилов, които заяви, че всеки понеделник ще бъде свикана пресконференция, за да информират, какво са свършили от 48-ото Народно заседание. Дилов коментира още решението на Слави Трифонов и започването на предизборната му кампания с пореден референдум. Любен Дилов заяви, че бъдещия кандидат за кмет на Бургас трябва да е предвидима личност, а целта на ГЕРБ на местните избори ще е да не допусне хаосът от централната власт да се пренесе в общините.

Иван Алексиев използва момента да отправи предложение към Служебния кабинет, в което акцент беше Летище Равнец и идеята то да се превърне в карго и гражданско летище на Бургас. Доводът на Алексиев е на база решението, което Служебния кабинет прие за удължаването на концесията на „Фрапорт“ за следващите 20 години за аерогарите във Варна и Бургас. Областният координатор категорично заяви, че предложението му има пълната подкрепа от страна на кмета на Община Бургас Димитър Николов, кметовете от Южното Черноморие, както и туристическия бранш.

Кметът на Поморие и областен координатор на ГЕРБ за Бургас изказа своето недоволство към решението на „Фрапорт“ вследствие, на което от години туристическите общини по Южното Черноморие страдат заради икономическото приоритизиране на Варна. Той наблегна на факта, че много от ключовите полети не се разпределят между двата големи морски града и не се взима под внимание близостта на бургаски областен център с Истанбул, както и ключовото значение на региона като локация.

Депутатът Жечо Станков заяви, че приоритет номер едно на държавата трябва да бъде борбата с инфлацията. Водачът на листата на ГЕРБ в Бургас коментира, че за последните два месеца инфлацията се запазва, като дори се наблюдава и спад. Станков сподели, че по време на предизборната си кампания стриктно ще следят дали служебното правителство си спазва задълженията.