Екипът на “Записки по едно предателство” гостува на “София Филм Фест на брега”

Пламен Димов и Иван Николов, които се превъплъщават в образите на Георги Бенковски и Захари Стоянов в историческия филм “Записки по едно предателство” на Георги Дюлгеров, ще бъдат част от специалните гости на премиерата на филма в Бургас.

Георги Дюлгеров, Владимир Андреев (продуцент), Георги Тодоров Жози (художник), Стамена Стоева (художник по костюмите) и Кристина Ингилизова (ас.-режисьор) също са официални гости на фестивала.

Прожекцията на филма ще бъде непосредствено след връчването на Наградите на 21-вия “София филм фест на брега” – на 7 април от 19 часа. След нея всички гости ще се качат на сцената за разговор с публиката и за да споделят интересни истории за филма и снимачния процес.

“Записки по едно предателство” е базиран на “Записки по българските въстания” и разказва историята за предателството и смъртта на Георги Бенковски и срещата на Захари Стоянов с дядо Вълю десет години по-късно. Филмът обсъжда темите за прошката, за родната памет, за свободния дух и роба.

Втори режисьор на филма е Антония Милчева, оператор е Веселин Христов, а музиката е на Мира Искърова. В главните роли освен Пламен Димов и Иван Николов са още Ивайло Христов в ролята на дядо Вълю, Цветан Алексиев (отец Кирил), Красимир Доков (Нею) и Джордж Арабаджийски (Стефо Далматинеца).

Билети за филмите от програмата на фестивала могат да се купят на касата в Културен дом НХК всеки делничен ден от 10 до 18 часа. Цената на редовния билет е 10 лв, а с намаление – 5 лв. Продават се и абонаментни карти.

21-вият “София филм фест на брега” ще се проведе от 30 март до 7 април в Културен дом НХК и се организира от Арт Фест с финансовата подкрепа на Община Бургас. Партньори на фестивала са: Книжарници “Хеликон”, Медицинска лаборатория “Лина”, ПБ Шипинг ООД, “Деметра” ЕООД, Черноморски институт, Триа Сити Център, “Ес Еф Ей Ритейл БургасООД, Изворна вода “Китка”, “Черноморско злато” АД, Торти “Марс”, Mezetto PUB, Бистро “При Поли”, Бутиков хотел “Променаде”, Гранд Хотел “Поморие”.