Райна Косева и Дана Прихова и какво означава да преследваш мечтите си докрай

По случай Международния ден на жената ви срещаме с авторитетните представителки на нежния пол – стюардесата и зам.-ръководител кабинен екипаж на „България Еър“ – Дана Прихова и пилотът Райна Косева, които разказват за своите професии и вдъхновяват жените да не спират да преследват мечтите си.

„Още от дете израснах с любов към авиацията, тъй като баща ми беше борден инженер, беше летец. Впоследствие това се превърна в моя професия. Това е първата ми мечта, която сбъднах и до днес не съжалявам“, разказва Дана пред сутрешния блок „България сутрин“ по BulgariaONAIRНейната мечта е в ход вече 15 години, а стюардесата споделя, че зад привлекателната и бляскава професия се крие труд, борбеност и запазване на контрол.

„Понякога зад усмивката на една стюардеса може да се крие мъжеството от цяла армия, понякога нещата могат да излязат извън контрол и трябва да запазим спокойствие, за да не го предадем на пътниците“, отбелязва Прихова.

Цялото интервю с целеустремената стюардеса и зам.-ръководител кабинен екипаж на „България Еър“, Дана Прихова, за предаването „България сутрин“ по BulgariaONAIR вижте ТУК.

Пилотът на „България Еър“, Райна Косева, също отбеляза празника и се включи в съвместната кампания на рекламна агенция „Together” и кариерната платформа Nployза успешните жени, който опровергават стереотипите по отношение на професиите. Кампанията се проведе под мотото „Мъжка професия? Не мисля“.

Щастлива и горда съм да работя в авиокомпанията, национален превозвач на България. За мен, усещането да летя на самолет с националния флаг, е като да играя за националния отбор- емоция, която не може да се опише с думи и не се измерва със заплата или работно време“, разказа Райна Косева.