Украински деца показаха мечтите си в изложба

Събитието е част от проект арт терапия на украинката Юлия Красовска Изложба, подредена в зала „Георги Баев” на Културен център „Морско казино” постави финалните щрихи на поредния арт проект на художничката Юлия... Read more »

Студенти медици представиха научни доклади на висок форум в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

С представяне на доклади по актуални теми, на много високо равнище, премина Четвъртата студентска научна конференция на Университет . Организатори на форума са Факултет по обществено здраве и здравни грижи, Медицински факултет... Read more »

През юли – „Международен филмов фестивал Бургас”

Киното и танците ще са в завладяваща комбинация по време на седмото издание на „Международен филмов фестивал Бургас” (Burgas International Film Festival’22). Той ще се проведе от 16 до 22 юли и... Read more »

Нови европроекти в Бургас и Поморие

Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев подписа договори за финансиране на проекти по Програмата за морско дело и рибарство (2014 – 2020 г.) с общините Бургас и Поморие. На община Бургас се предоставя... Read more »

Празнично шествие по повод 24 май

След двугодишно отсъствие представителното празнично шествие на бургаските детски и учебни заведения и на културните институти, посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и... Read more »

В нощта на музеите – „Светът в зрънце пясък”

Колекция от 650 вида крайморски пясъци ще покаже Природонаучният музей в Бургас в „Нощта на музеите”. Колекцията „Светът в зрънце пясък” ще бъде представена на 21 май 2022 г. Изложбата ще отведе... Read more »

Ден на „Натура 2000”

Българската фондация „Биоразообразие”  и организацията „Зелени Балкани” организират празник на брега на Поморийското езеро по повод Деня на „Натура 2000”, който се отбелязва на 21 май в цяла Европа. На тази дата... Read more »

„За буквите: Българската следа” в Бургас в навечерието на 24 май

Националната художествена академия, Музей за история на София, Студентско общество за компютърно изкуство (СОКИ), Computer Space, община Бургас и регионална библиотека „П. К. Яворов” – Бургас, организират научна конференция на тема „За... Read more »

В Бургас отново ще се строят плавателни съдове

Нов сериозен инвеститор откри база и започва работа в Бургас още тази година. Това е компанията Bering Yachts – международен производител на експедиционни яхти. Вчера нейни мениджъри представиха свое произведение в пристанище... Read more »

Софтуерна компания намери своето място в Бургас

Още една IT компания отвори офис в Бургас. Тя се казва Flat Rock Technology. Назначените специалисти в момента са 35, като се планира до края на годината да станат 100. Гост на... Read more »