Профилактиката е на първо място за диагностициране и лечение на онкологичните заболявания

През юли 2022 година към Комплексен онкологичен център – Бургас е открит медицински център “Вяра и Надежда”. Неговата цел е да повиши качеството на обслужване на пациентите на КОЦ-Бургас, не само в болнична, но и в доболничната помощ.

В медицински център “Вяра и Надежда” работят утвърдени специалисти в онкологията, сред които доц. д-р Консулова – онколог, доц. д-р Стефанов – гръден хирург, д-р Лалева – хематолог, д-р Биволарски-началник медицинска онкология, д-р Гринчаров- началник образна диагностика.

Медицински център “Вяра и Надежда” се стреми към привличането на експерти и от други специалности. Медицинският център разполага с модерен скенер, мамограф, рентгенов апарат и ехограф, който е сред най-добрите в България. Именно модерната апаратура и добрите специалисти, които работят в медицински център “Вяра и Надежда”, гарантират за провеждане на качествено изследване и консултация за ехография и мамография на млечна жлеза.

Към експертите във “Вяра и Надежда” могат да се обърнат и пациенти, които нямат онкологични заболявания, но желаят да си направят профилактичен преглед. Тези изследвания се назначават от личен лекар като за жени между 30 и 50 години се назначава ехография на млечна жлеза, а за жени от 45 до 70 години – мамография. КОЦ-Бургас е специализирана клиника в диагностицирането и лечението на тези заболявания.

Онколозите от КОЦ-Бургас съветват пациентите да обръщат внимание на своето здраве и да преминават през регулярни профилактични прегледи, тъй като открито навреме, онкологичното заболяване може да бъде излекувано.