Бургаската писателска общност ви кани на поетичен круиз в залива на Бургас

И тази година остров Света Анастасия и КТК „Ченгене скеле“ ще бъдат вдъхновяващи локации за една интересна инициатива. На 28 май – вторник, ви каним на поетичен круиз в Бургаския залив. В него ще се включат участници от международния фестивал „Свято слово“, както и представители на бургаската писателска общност. Запазете своето място на борда на кораб „Бургус“. 
Програмата предвижда отплаване в 10.00 ч. от Магазия 1 и акостиране в 10.30 ч. в КТК „Ченгене скеле“. Там всички посетители ще имат възможност да разгледат туристическия обект и да се насладят на литературни четения на откритата сцена до морето. 
В 12:30 часа корабът ще отплава към друго любимо място – остров Света Анастасия. Там в 12:30 с разказ за острова ще ви посрещне „губернаторът“ Павлин Димитров. Ще имате възможност да присъствате на „Часът на поета“ на открита сцена на о. Св. Анастасия и един от акцентите на Международния литературен фестивал „Свято слово“. Той ще е с участието на гостите на фестивала и бургаските писатели. 
Компетентно жури ще оценява най-атрактивно поднесените авторски творби. Отличените ще получат награди. Всички желаещи да напишат в „Тефтерчето на твореца“ стихотворение или кратък разказ, вдъхновени от острова, се състезават в конкурса за творба на месеца и годишните награди на управителя на острова.
Отплаването към Бургас ще се осъществи в 16.00 часа от остров Света Анастасия. Цената на билета за целодневното пътуване е 24 лв. Направете своята резервация на телефон 0882 004 124. 

***И тази година Бургас е домакин за осемнадесети път на международния литературен конкурс.  От първото издание през 2007 г. досега в нашия град са гостували над 100 писатели от Полша, Хърватия, Русия, РС Македония, Сърбия, Словения, Словакия, Украйна, Чехия, Черна гора, Босна и Херцеговина. Тази година гости на фестивала ще бъдат:  Ерик Ондрейичка и Зузана Куглерова от Словакия, Милутин Джуричкович и Желка Аврич от Сърбия, Виолета Танчева-Златева от РС Македония, Леетив Намдаг Жанчивин от Монголия и поети, писатели и преводачи от България: Ана Боянова, Мартен Калеев, Лидия Гълъбова, Иван Брегов, Димана Иванова, Асен Масларски – бард, Антония Филипова, Васил Люцканов и др.