Бургас се готви за своя празник

От вчера по главните улици в централната част на града могат да се видят екипи, които подготвят Бургас за предстоящите празници. До 30 ноември фирмата изпълнител трябва да завърши монтирането на осветителните тела във всички части на града, които Община Бургас е посочила в обществената поръчка. Тази година за коледно-новогодишна украса са отделени малко над 60 000лв, колкото са били похарчени и миналата година.

По план светлините трябва да са готови за включване на 3.12, а бургазлии ще могат да им се радват чак до началото на февруари. Традиционно елхата ще бъде запалена на празника на градa Никулден, а тази година нейната височина ще достигне рекордните 18м. Тогава се очаква и дългоочакваното откриване на обновения площад „Тройката“. И тази година там ще бъде разположен коледен базар с храна и напитки за бургазлии. Шест къщички, но този път собственост на Общината, ще предлагат сувенири, скара, както и прочутите вече специалитети от остров „Св. Анастасия”. По традиция и тази година инициативата „Да украсим Бургас“ ще мотивира най-изобретателните бургазлии лично да се включат в сътворяването на коледния дух на града.

На празника на Бургас се очаква да бъде отворен и площадът пред храм „Св. св. Кирил и Методий”, както и достъпът на бургазлии до Морска гара Бургас.