Ново предизвикателство към вдъхновените от морето

Читалище „Св. св. Кирил и Методий“ 1985 обяви Национален литературен конкурс „МОРЕ” за млади таланти

Инициатива на читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” отправя предизвикателство към младите дарования от 15 до 25 години.  Това е Национален литературен конкурс „МОРЕ”, който се провежда от 2003 г. във връзка с патронния празник на читалището – 11 май, Денят на светите братя Кирил и Методий.

MoreЛитературният конкурс „Море” включва кратки литературни жанрове – поезия и есе. Морето е вдъхновение  и за тези, които са родени край него, и за тези, които не са. Участниците са от различни краища на страната – София, Пловдив,  Стара Загора, Казанлък, Търговище, Видин, Свищов,  Разград,  Роман  …

„Всеки, изкушен от литературата в един или друг момент, е посветил стих, мисъл, ред на морето… Младите хора умеят да пишат и търсят изява на своето творчество. Едно такова място е Национален литературен конкурс „Море”. Изключително приятен е фактът, че някои от авторите са участници и в предходни издания”, споделят организаторите.

 Младите таланти  могат да изпращат своите творби до 10 април 2016 г. в читалището на адрес гр. Бургас, к/с „Меден рудник”, бл. 425 (партер).

По традиция журито се избира от утвърдени имена в литературния живот на Бургас и страната. Председател на журито за 2016 г. е Катерина Стойкова – Клемер  – поет и главен редактор на издателство Accents Publishing – САЩ и членове д-р Добрина Топалова – литературовед и критик и Румяна Емануилиду – публицист и журналист.

Композиторът Стефан Диомов определя специалната награда „Стихотворение – текст за песен”.