Поет и художник правят арт експеримент в галерия „Богориди”

Атрактивен пърформанс  ще събере приятелите на бургаската галерия „Богориди”. Този път не за да разгледат изложба, а да присъстват на раждането на картина. Оригиналното хрумване е на поетесата Ивелина Никова и художника Иво Узунов.  Творческият им тандем ще създаде произведение, нарисувано от художника по стихове на поетесата. Как точно ще се случи този синтез на двете изкуства ще стане ясно на 13 август от 17.30 часа в галерия „Богориди”.  Единственото, което можем да прогнозираме, е че емоцията ще бъде в изобилие.

123Ивелина Никова е родена в Провадия. Завършила е  Икономически университет във . Варна.  Автор е на стихосбирките „ България в сърцето ми”, „ Златни нишки” , „ Копнеж по слънце”и „ В тебе аз ще остана”. Подготвя новела със заглавие” Алтъна”.

Носител е на награди от конкурсите „ Свищовски лозници”, „ Рада Казалийска” „ Жени и вино- вино и жени” и др. Получава специални награди в конкурсите” Добромир Тонев” в Пловдив  и „ Диря в морето” във Варна, както  и награда за цялостно творчество, посветено на България. Няколко нейни стихотворения са превърнати в песни.

13962574_993868980729541_8351151776005986844_n

Иво Узунов е роден в  Балчик. Живее и работи във Варна. Самоук художник, с изобразително изкуство се занимава повече от 25 години.  Има изложби в Румъния, Турция, Германия, Украйна. Рисува предимно морето и нашата възрожденска архитектура. Негови картини са притежание на колекционери от цял свят.