Ателие R представя морето на Росен Поптомов

Бургаският художник Росен Поптомов подрежда последните си творби в пространствата на галерия Ателие R. Изложбата включва около 30 живописни платна, създадени през тази година.

За познавачите и приятелите Росен  Поптомов е художник, влюбен в морето. Съдейки по картините му, които показва и в социалните мрежи, морето наистина е  негова вечна Муза. То диша в творбите на Росен чрез различните си  състояния – от тихо и спокойно до гневно и яростно, от тюркоазено до антрацитово… Картините са създадени чрез нестандартна техника и експериментиране и са изключително въздействащи.  

В интервю за радио България художникът споделя: „Морето наистина е сложна материя. За да го овладееш, трябва да го познаваш много добре, да видиш какво става под повърхността, първо да усетиш там как текат процесите. И така го изучаваш, наблюдаваш и впоследствие си готов да го рисуваш. Без да познаваш морето, не можеш да го рисуваш.”

С какво море ще ни изненада експозицията на Росен Поптомов в Ателие R, ще разберем на 23 ноември. Официалното откриване е в 18 часа.