Отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право

Центъра за млади таланти обяви нова инициатива за празника

Днес отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право. Датата 23 април е избрана в чест на двама от най-великите майстори на словото в световната литература – Мигел де Сервантес и Уилям Шекспир, които са починали на 23 април 1616 година.

Празникът се отбелязва от 1995 г. Чрез него ЮНЕСКО се стреми да насърчава четенето, издателската дейност и защитата на интелектуалната собственост. Тази година условията на пандемия налагат търсене на нови форми за почитане празника на книгата. 

Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти продължават кампанията си „Заедно за едно по-добро УТРО“ с ново положително предизвикателство.

По повод Световния ден на книгата Литературен клуб-читалня „Малкият принц“ и Център за млади таланти призовават всички да споделят коя е книгата, която им е дарила надежда и оптимизъм по време на пандемията.

Организаторите канят всички без ограничение във възрастта да се включат като изпратят тяхна снимка с книгата, която им е повлияла положително през времето на извънредно положение, на лично съобщение до фейсбук страницата на Център за млади таланти, гр. Бургас: https://www.facebook.com/talantbgkids/  или като прикачен файл на info@forbgkids.org  не по-късно от 11.05.2020 г.