Изложба на Михаил Лалов в Бургас

Платната, които ще бъдат изложени на 11 май в 18 часа  в градската галерия „Петко Задгорски”, са резултат от последните търсения на маестрото. „Тя и никоя друга“ е името на поредицата от изложби, които през настоящата година художникът Михаил Лалов представя във водещи галерии в страната. Така авторът отбелязва 40 години от своя професионален път в годината, в която чества и личен юбилей.

„За всяка от галериите представям различни творби, които съм правил през последните години. Не правя ретроспекции на творческия си път. Искам да покажа на възможно най-много хора и ценители последните си работи“, казва авторът. „Бургаската художествена галерия ме грабна със своето пространство. В мига, в който прекрачих прага й, видях картините, които искам да покажа на публиката, продължава той.

Художникът споделя, че вече го питат защо така е кръстил своята изложба и коя е Тя? И отговаря: „Тя е картината, цвят, щрих, емоция, дори музиката, която слушам, когато работя в ателието. Тя е животът, любовта и семейството.Тя е вечната муза и вечното изкуство.Тя е търсенето, откритието, началото на платното, дори подписът под него, с което гарантираш, че това си ти и светът, който е създаден, за да бъде открит по един различен начин.”

 

Снимка: burgas.bg.