Димитър Германов показа как изглежда Китен след приключването на първия етап по проекта за брегоукрепване

Кметът на Община Приморско Димитър Германов показа как изглежда Китен след приключването на първия етап от проекта за брегоукрепване. Той съобщи, че до лятото на 2024 година ще бъде завършен вторият етап и цялостната нова визия на алеята.

Първият етап на проекта за брегоукрепване на Китев започна през септември 2022 година със символична първа копка, като на церемонията присъства Димитър Германов. Самият проект е на стойност 4 226 000 лева с ДДС. Тази сума включва СМР, както и строителен и авторски надзор. Финансирането бе осигурено от държавата през Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

Тогава Димитър Германов подчерта, че в подписаното споразумение за финансиране е упоменато, че след срочно и качествено приключване на първия етап ще бъде осигурено финансиране и на втория етап на брегоукрепването. Резултата след цялостното приключване на обекта ще бъде свързване на двете части на крабрежната алея, което ще направи град Китен едно още по-предпочитано място за живеене и отдих.