ГЕРБ представи листата си за евровота в Бургас

Под надслов „България няма време за губене“ се проведе основното събитие от предизборната кампания на ПП „ГЕРБ“ за град Бургас. За да представят приоритетите на партията в морския град, бяха председателят на политическата група Бойко Борисов, зам.–председателят Цветан Цветанов, водачът на листата за евроизборите Томислав Дончев и кандидат-депутатите Ева Паунава, Мария Габриел и д-р  Андрей Ковачев. Концертът, който се проведе на площада пред сградата на общината, започна със стилното изпълнение на тенорите на България – трио „Уникалните гласове“, последвано от нежното дамско трио „Сопрано“.

За да подкрепи листата на ГЕРБ за предстоящите евроизбори, първа на сцената излезе Ева Паунова. Тя сподели, че Бургас е един от малкото градове в страната, който не се сблъсква с необходимостта да обяснява какви са изискванията за Европа, тъй като той е вече един европейски град. „За да задържим младите в България ни трябват повече хора, които да желаят да се занимават с политика, които не са обременени, които са до някаква степен все още наивни, за да повярват, че техните желания могат да бъдат реализирани“ каза още младата дама.

Мария Габриел, която стана Евродепутат за 2013 година, призова да се поощряват младите хора да пътуват свободно в Европейския съюз за да трупат знания и възможности, запознавайки се и с други култури, но и да могат да се върнат в България, където да приложат наученото.  „Не можем да задържим насила в България. Нека не го правим, защото по този начин отнемаме от потенциала им за развитие. Но за да може да реши един млад човек да остане в България – са му необходими: сигурност, доходи, социални заведения, училища, болници. Ето ги приоритетите на ГЕРБ“, подчерта Габриел и призова за по-висока избирателна активност. Същият апел отправи и д-р Андрей Ковачев като добави: „Нека не оставяме контролираните електорати на популисти, които обещават абсолютно всичко, пътуват из родината ни по малки и големи населени места и обещават неща, които няма как да изпълнят. Отказват другите да гласуват, за да могат с контролираните електорати да отидат и отново да управляват.“

Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ в изборите за Европейски парламент, изтъкна, че Бургас е град, в който има европейски принципи, европейски ценности и европейски стил на управление. „Когато в различни краища на България няма същото, а има страх, когато вместо единение има омраза, ние избрахме да се борим, защото аз не искам политиката да бъде просто опорни точки. Аз не искам най-добрата демокрация, която може да се купи с пари и икономика, която се движи само и единствено от кредити.“, каза бившият министър на европейските фондове и обеща ако бъде избран за евродепутат, първият европейски информационен център да бъде именно в морския град.

Цветан Цветанов не пропусна да честити рождения ден на кмета на Бургас Димитър Николов като му подари  картина от известния бургаски художник Живко Иванов от името на цялата политическа формация. Зам.-председателят на партията видя прилика между морския градоначалник и водачът на евролистата Томислав Дончев, който е бил кмет на Община Габрово и е успял да спечели европейски проекти на стойност над 170 млн. лева.

Край на срещата на ГЕРБ с бургазлии сложи председателят на партията Бойко Борисов. Той критикува сегашното правителство заради спрения проект за изграждане на околовръстен път в Бургас. „Те не наказват ГЕРБ, те наказват всички бургазлии.“, подчерта Борисов и призова хората да гласуват на 25 май.