Жени показват класа зад волана в Бургас

На 7 март за 19-ти пореден път ще се проведе дамско рали „Елена Апостолова”

Традиционното за град Бургас дамско рали „Елена Апостолова” ще се проведе в навечерието на женския празник. Представителки на нежния пол от Бургас и региона ще могат да демонстрират уменията си зад волана на 7 март, събота, на паркинга пред хипермаркет „Практикер” в к-с „Славейков”.

Миналата година в надпреварата се включиха рекорден брой участнички – 29. До момента за осмомартенското рали участие са потвърдили 10 дами. В деня на състезанието записването ще продължи от 9.30 часа до самия старт на ралито – в 11 часа.

По традиция състезанието протича в две дисциплини: майсторско управление на автомобил и паралелен слалом. В първото състезание се засича време, а второто е по метода на елиминациите. За състезателките са предвидени много атрактивни награди. Освен най-добрите в ралитo, награди ще получат най-младата и най-порасналата състезателки, както и тези, които с майсторството си са предизвикали най-много емоции.

Шанс да си тръгнат с придобивка-спомен от състезанието освен участниците, ще имат и зрителите. Условието е само едно – да си закупят билетче от също станалата традиционна томбола.

Организатор на дамското шоу, което се провежда за 19-ти път, е Автомобилен спортен клуб „Елена тийм“. Съорганизатори са Община Бургас и СБА-Бургас.