Търсят изпълнител за нов мост на Ропотамо

В програмите на  „Пътна инфраструктура” поетапно ще бъдат включени всички пътища в област Бургас, които плачат за ремонт

Всички пътища в недобро състояние на територията на област Бургас поетапно ще бъдат включени в ремонтните програми на „Пътна инфраструктура“, съобщиха за nabrega.bg от агенцията. Част от тях са включени в проекто-списъка на обектите от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Това са път ІІ-99 І-9 – Созопол – Приморско – Царево от км 29 до км 58, с дължина 28,892 км и път ІІI-208 Провадия – Дъскотна – Айтос от км 49 до км 82, с дължина 33,4 км. След утвърждаването на проеко-списъка и при осигуряване на финансиране ще бъде извършена цялостна им рехабилитация.

През следващите месеци предстои да завърши рехабилитацията на 86 км от второкласния път ІІ-79 Елхово – Средец – Бургас, която е по програма „Транзитни пътища V”.

Съществува реален шанс за решаване на многогодишната сага с пътя Царево-Малко Търново. В плана на Агенция „Пътна инфраструктура” е заложено възлагане изработка на технически проекти за основен ремонт на 56 км от път II-99 Царево – Малко Търново, както и на близо 29 км от път I-9 Обзор – Баня. Ще бъде изготвен и технически проект за ремонтно-възстановителни работи на път II-99 Бургас – Царево, надлез при км 3 (Ченгене скеле). Очаква се да бъде проведена и процедура за избор на изпълнител на инженеринг (проектиране и строителство) на нов мост на р. Ропотамо при км 16 на път III-992 Веселие – Ясна поляна. От агенцията обаче не посочват конкретни срокове за реализация на тези проекти.  Как всичко това ще се разположи във времето, предстои да видим.