Бразилска звезда на футбола идва в Бургас

Луис Аиртон Оливейра Баросо пристига специално за международния детски турнир по футбол „Купа Бургас“

Легендарен бразилски футболист ще пристигне в Бургас специално за международния детски турнир по футбол „Купа Бургас“. Той се организира от ДФК „Чайка“ с подкрепата на Община Бургас. В турнира, който ще се проведе от 3-и до 6-и април, ще вземат участие отборите на: „Полиспортива” – Катания – Италия, ПФСК„Черноморец” –.Бургас, ФК „Нефтохимик” –.Бургас , ДФК „Бургас спорт” –Бургас,  ДФК „Звездичка” –Бургас, ФК „Челибонов” –  Бургас,  ФК „Бъдеще” –.Бургас, ФК „Свети Никола” –Бургас, ФК „Несебър” –Несебър, ФК „Карнобат” –Карнобат, ФК „Айтос” –Айтос,  ДФК „Чайка” – Бургас.

По време на надпреварата  са предвидени различни шоу програми за зрителите – концерти и демонстративни двубои. В тях ще участват Спенс, Орлин Павлов, СкандаУ , Марио Ангелов , Миро и др.

На 5 април ще се проведе благотворителен мач за деца в неравностойно положение, между отбора на ветерани „БУРГАС” и „ОТБОРА НА ЗВЕЗДИТЕ” на Лео Бианки. Имено в него участие ще вземе Луис Аиртон Оливейра Баросо, известен като Оливейра. В славната си кариера нападателят е играл за отбори като Андерлехт, Каляри, Фиорентина и Болоня. Роденият в Бразилия реализатор е с двойно гражданство – бразилско и белгийско. Именно за националния отбор на Белгия той има записани 31 мача и 7 гола.

След благотворителната среща всички от отбора на звездите ще посетят популярен нощен клуб в Бургас.