В Айтос засадиха над 1000 дръвчета

Благотворителна акция по залесяване се проведе днес в местността „Трите братя” в гр.Айтос. ”. Бяха засадени близо 1000 едногодишни фиданки, от характерния за айтоския регион вид „космат дъб“. Акцията, организирана от „Обществен дарителски фонд – област Бургас, се проведе под патронажа на Областният управител Вълчо Чолаков. В инициативата днес взеха участие заместник – кметът на община Айтос, директорът на полицията Калоян Калоянов, представители на институции и граждани

Инициативата има за цел да призове гражданското общество към опазване на горските площи и грижа към природата. Идеята на организаторите е всяка година кампанията да се провежда на територията на различна община в област Бургас.

„Област Бургас е разпознаваема за много хора основно с морето, но ние притежаваме и друга важна природна даденост- горите. Отношението ни към тях обаче трябва да се промени и да не бъде отношение като към даденост. Гората изисква нашата грижа и отговорно поведение. Призовавам всички да пазят чистота, целостта и богатството й. Инициативата днес е крачка към това. До дни ще бъдат обявени и резултатите от съвместната ни дейност с останалите институции по опазване на горския фонд и предотвратяването на нерегламентирано ползване, транспортиране и търговия с дървесина.“ – коментира областният управител Вълчо Чолаков.