„Пясъчно“ училище ще работи всяка събота в Бургас

Всяка събота, считано от 11 юни, „пясъчният град” ще посреща деца от 8 до 12-годишна възраст, за да се учат  да изработват скулптури от пясък.
Предварителното записване на желаещи да пробват моженето си да изградят от пясък мини макети на оригиналните фигури ще става чрез телефон 0889/760-630, както и на касата на Фестивала на пясъчните скулптури /Приморски парк, до Конна база/. Детските групи са с ограничен лимит /до 12 човека/, с предимство ще са първите записали се да участват.
Всички деца в лятното „пясъчно“ училище ще се докоснат до работата на скулптора Атанас Стоянов – преподавател, истински професионалист, един от творците, чиито произведение тази година краси фестивала.
Срещу таксата от 3 лв. за еднократно участие малките майстори на пясъчни фигури ще разполагат с всички необходими материали, специално подготвен пясък и „работно“ облекло.
В рамките на  40 минути малчуганите, с помощта на компетентната подкрепата на професионален скулптор, ще творят и ще се забавляват по нестандартен и оригинален начин.
Началото на „пясъчното“ училище тази събота е от 18,00 часа. Втората школа за деня е от 18.40 часа, а третата от 19.20 часа.