„Изумрудената принцеса“ акустира в Бургас

В истинска атракция се превърна акостирането на пасажерския кораб Emerald Princess на Морска гара Бургас. Много гости и бургазлии предпочетоха да посещнат изгрева на слънцето в Зоната за свободен достъп на „Пристанище Бургас”, за да се насладят на „Изумрудената принцеса”, която въпреки своите огромни размери с лекота застана на кея на Морска гара. Хилядите туристи аплодираха изпълненията на професионален фолклорен ансабъл „Странджа”, които ги посрещнаха с български песни и хора.

С посрещането на Emerald Princess на Морска гара Бургас беше дадено началото на круизен сезон 2015 година. Първото посещение на Морска гара Бургас за този круизен сезон е от най-големият кораб, който може да влезе в Черно море. Emerald Princess е Grand клас круизни кораби и е един от най-големите във флота на Princess, част от групата на Carnival cruise. До днес кораб с такива параметри не е влизал в пристанище Бургас. Три хиляди пасажери и 1200 души екипаж имат възможност да се запознаят с Бургас. През септември Морска гара Бургас ще приеме два круизни кораба MSC „Sinfonia” и „Island sky” , а през октомври са договорени три посещения: две на MSC „Orchestra” и едно на MSC „Sinfonia”

Гигантът „Emerald Princess” е с внушителни параметри: 290 м. дължина, 36 м. широчина, 113 561 бруто-регистров тонаж /GT/. Пет звездният плаващ курорт разполага с 15 пасажерски палуби, 900 каюти с балкон, луксозни ресторанти, казино, театър за шоу-представления, нощни клубове, релакс зони със спа център и фитнес, няколко открити басейна.

По време на престоя на кораба в Бургас три хиляди пасажери могат да разгледат красивия Бургас. Част от туристите се възползваха и от възможността да посеят Несебър, Поморие, Созопол и Варна.

„Emerald Princess” ще отплава от Бургас в 18.00 часа и ще се отрави към Истанбул.