Кандидатите на БДЦ за общинския съвет в Средец: НИЕ СМЕ ХОРАТА

Най-младите в кандидатската листа са готови да се доказват с работа и с далновидност

Най-младата кандидатска листа за общински съветници на Български демократичен център е в Средец. Шест от общо осем кандидати са млади хора.

«Наблягаме на младостта, искаме да върнем младите хора тук. Те могат да променят статуквото. Без техните идеи и без техните мисли, без те да кажат на висок глас „Ние сме хората” , няма как да се променят нещата. Който не живее за бъдещето, остава вечно забравен в миналото”, твърди водачът на листата Златка Илчева – Орханкелиева.

Затова младите в Средец отказват да бъдат изчезващ вид и са готови да се доказват с работа и с далновидност.

На три от общо 17 места в местния парламент на Средец разчитат от ПП БДЦ. Това е вариантът, осигуряващ им възможност да отстояват своите идеи и предложения там. От първостепенна важност е в общинския съвет да се сформира група, която да търси начини за привличане на млади хора, които да правят бизнес в Средец. Възможност в това групата на БДЦ вижда в създаване на бизнес инкубатор.

Община Средец е предимно селскостопански и туристически ориентирана. Природните дадености могат да се използват за привличане на инвеститори, убедени са  от БДЦ. Друга ниша, която може да се развие, е възраждането на занаятите с малки фирми за производство. Има поле за действие и фермерството. Може да се развие пчеларство, билкарство…

IMG_0461„Доверието в администрацията е изгубено. Ние сме хората, които трябва да го възвърнем. Шансът за единство е точно това – ние сме наясно, че не можем да вкараме цялата листа, за да защитаваме идеите си, но когато имаме 3-4 общински съветници, ще прокарваме нашите инициативи  много по-добре. Даваме шанс и на другите партии да се вслушат в нашите идеи и да ги подкрепят, ако са добри за  общината”, споделят младите политици. Те имат добри идеи за промени в социалната сфера, за преодоляване на бюрокрацията, за решаване проблемът с малцинствените групи. Но най-важното е осигуряване на възможности за препитание, защото само тогава младите хора ще припознават в Средец своето място за реализация и живот.