Шатрата на ГЕРБ се превърна в библиотека

Кандидати за общински съветници от ГЕРБ Бургас представиха инициативата “Моята книга за теб – дари своя книга и вземи четиво, оставено от друг”. Днес на шатрата на партията на Часовника беше даден старт на размяната. Свои любими книги оставиха

Руслан Карагьозов, Елена Фотева и авторът на идеята Петя Гънева. Тримата кандидати за общински съветници подканиха бургазлии да се включат в образователната инициатива като разменят четива от рафтовете на библиотеката си.

„Тук ще приютим една своеобразна библиотека на открито. Всеки ще може да дойде и да дари своята книга и да си хареса четиво, оставено от някой друг. Всеки от нас има любими книги, които събират прах по лавиците на домашните библиотеки. Тук можете да ги споделите с някой, който мечтае да ги прочете”, разкара за инициативата си Петя Гънева. Тя остави в новата библиотека една от любимите си книги „Чочарка” на Алберто Моравия

„Идеята е много хубава, защото всеки може да намери вкъщи някоя книга, която е чел два или три пъти или не му е харесала толкова. Тук има много хубави заглавия за всеки вкус по нещо”, сподели Руслан Карагьозов, който се раздели с книга, представяща живота и приноса на Александър Георгиев-Коджакафалията за град Бургас.
Инициативата ще продължи до 23 октомври, а събраните книги ще бъдат дарени на читалищни библиотеки в съставните селища на Бургас.