БЧК дари дрехи и обувки на премръзналите деца мигранти

Български червен кръст дари дрехи, обувки и храни на децата мигранти, които са настанени за лечение в МБАЛ-Бургас. Малките пациенти са в стабилно състояние, но заради премръзването част от тях са с кашлица и бронхит. Това наложи да останат под лекарско  наблюдение и днес, като най-вероятно ще бъдат изписани във вторник или сряда.

„Благодарим на нашите верни партньори от БЧК за хуманния жест”, каза координаторът по терапевтична дейност  на болницата д-р Йорданка Корудерлиева. Тя придружаваше  представителите на БЧК – експертът Десислава Тодорова и специалист по социални дейности Вержиния Дограмаджиян.

„Благодарни сме за помощта. В онази вечер се придвижвахме общо 17 души. Групата ни се състоеше от 4 семейства, всички от Ирак”, разказа Реджал. Жената е майка на четири от децата, които са настанени в болницата.

При приемането им  някои  от мигрантите са били боси. Според предположенията на граничните полицаи,  обувките на децата  са отнесени от ледените води  на река Делийска. Именно поради тази причина от БЧК са решили да дарят вещите от първа необходимост.