Коледарчета гостуваха в Пристанище Бургас

Коледарска дружина от детска градина „Синчец” в кв. Банево посети пристанище Бургас. Коледарчетата, предвождани  от директора Христина Карабахчиева, бяха посрещнати от работници, служители и пенсионери от пристанището.

%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%89%d0%b5Както повелява традицията, малчуганите пяха обредни песни и наричаха за здраве, плодородие, благополучие и късмет. Добрите им думи достигнаха до всички присъстващи и ги заредиха с много настроение. В знак на благодарност за пожеланията станиникът /водач/ на дружината получи коледен кравай, а стопанинът – директорът на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов ги дари с лакомства.

Партньорството между детска градина „Синчец” и пристанище Бургас е от преди година, след като детското заведение получи средства за закупуване на носии. Това е второто посещение на децата в пристанището през настоящата година по повод  християнските празници. Пристанищните работници и служители бяха зарадвани през пролетта и от малки лазарки.