Приеха Бюджет`2017 на община Бургас

Общинските съветници гласуваха повече пари за поддържане на пътищата през зимата

С подкрепата на 38 „за” и 5 „против”  Общинският съвет в Бургас гласува бюджетна рамка 219 834 799 лева за 2017 година. Сумата е с близо 3 млн. повече от предвидената в представения през декември проектобюджет на общината. Предвидени са повече пари за образованието и подпомагане на талантливите млади хора.

С 60 000 лева ще бъдат финансирани дейности по програмата на Община Бургас за публично-частни партньорства за реализация на малки благоустройствени проекти.

50 хил. лева бяха предвидени за участие на Община Бургас в Организация за управление на туристически район „Южно Черноморие“.

Съветниците гласуваха увеличение на средствата за поддръжка на пътищата през зимата, предвид проблемите, които създаде снеговалежът в началото на януари.

680 624 лева бяха гласуваните средства за културна дейност, като, 43 704 лева ще бъдат за Сдружение „Бургаска писателска общност“.  Парите са за подготовка, списване, редактиране, издаване и разпространение на списание „Море“.
По решение на местния парламент се обособява нова организационна структура „Авиомузей Бургас“, която ще обслужва музея на Летище Бургас. Щатните бройки за нея ще се набавят чрез намаляване на щата в отдел „Култура, почивно дело и религиозни дейности“.