Нова инициатива на ТРИА Сити Център ще помага на талантливи деца

Съвместна инициатива на ТРИА Сити Център и Община Бургас в подкрепа на талантливите деца на Бургас стартира от днес. След успешно реализираната кампания, насочена към двойки с репродуктивни проблеми, сега най-старият търговски център в града продължава своята отговорна социална политика с втора кампания, насочена към изявени деца в сферата  на изкуството, науката и спорта. Те ще получат стипендии по 900 лева.

„Нещото, с което се гордеем, е че през всичките тези години успяхме да изградим един екип, не просто от търговци, а от хора със социално ангажирана отговорност. Именно това е поводът да искаме да покажем своята лоялност към клиентите и жителите на Бургас, като заставаме зад тях в трудните моменти. Ние вярваме, че заедно можем да преодолеем всеки проблем, и че ролята на бизнеса и институциите в днешно време е да покажат човешкото си лице, че когато бизнесът и институциите са заедно, нещата се случват”, сподели на пресконференция Теодора Златева, представител на търговския център.

Заместник-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева от своя страна изрази подкрепата на общината за инициативата  „Аз и ТИ ЗаЕдно” и припомни други подобни програми, насочени към ученици и студенти, които се осъществяват в Бургас през годините.

 „За мен е истинска радост, когато видя различни организации и бизнес структури да проявяват желание да инвестират в децата. Защото това е инвестиция в бъдещето на нашия град, изобщо в бъдещето на България. Талантливите деца на България имат нужда от тази подкрепа, имат нужда да усетят, че техния талант, техните успехи са забелязани от обществото. Това със сигурност дава стимул за по-нататъшно усилие, защото само талант никога не е достатъчен. Много е важно освен морална да се оказва и финансова подкрепа на младите дарования. Колкото повече такива добри инициативи има, толкова по-добре и за самия град”, каза още тя и увери, че общината ще помага и при организирането на отделните благотворителни събития, които са част от кампанията.

В периода на кампанията със стипендии ще бъдат подпомогнати общо 9 деца. Всеки период за набиране на кандидатури в отделните сфери ще продължи 3 месеца. Най-напред ще бъдат набирани кандидатури от областта на изкуството. Това ще става на лотариен принцип, като ще бъдат изтеглени трима, които 9 месеца ще получават по 100 лева. Тегленето ще стане по време на благотворителен концерт през декември. В края на следващите два триместъра ще бъдат изтеглени и стипендиантите от   областта на науката и спорта.

Кандидатите за финансова подкрепа от кампанията „Аз и ТИ ЗаЕдно”  трябва да отговарят на следните критерии:

Да учат и живеят на територията на Бургаска област

Да са ученици от 1 до 12 клас

Да имат отличия от международни форуми, конкурси и олимпиади

Кандидатурите трябва да се изпращат на специално създаден за целта електронен адрес: azitizaedno@tria.bg

Необходими документи за кандидатстване:

Копие от удостоверение за раждане или лична карта

Документ, удостоверяващ класиране или спечелена награда

Служебна бележка от училището, че детето е ученик в него

Служебна бележка от спортен клуб, удостоверяваща, че детето не е със спрени състезателни права

Резултатът от класирането в областта на спорта се удостоверява с протокол от състезание, предоставен от съответната федерация

Кандидатстването може да започне още от днес.

Кампанията е с продължителност девет месеца и ще бъде белязана от три големи събития: благотворителен концерт, спортен турнир и научно състезание. Събраната сума от тях ще бъде дарена за каузата, а остатъкът от сумата ще бъде обезпечен от ТРИА Сити Център.