Улиците в Бургас са непроходими и опасни за здравето и живота на хората

Всяка зима снегът изненадва властимащите, които трябва да се грижат за безопасността на гражданите и да улесняват нормалното протичане на обществените процеси. Изключително голямо внимание се обръща на пътната обстановка – отвсякъде се спускат апели за внимателно шофиране, отворени/затворени артерии, за смяна на гумите и прочее. Пропуска се, обаче, че все някога хората слизат от превозните средства и се предвижват пеш, за да формират гражданския оборот и да изпълнят семейните, личните и/или служебните си ангажименти. Непроходимите и заледени улици в такъв случай се оказват не само голяма пречка, но и опасен рецидив.

Пешеходната пътна обстановка в Бургас е потресаваща. Непочистените улици и тротоари са опасни за живота и здравето на хората. Дори да оставим встрани периферията на града и крайните квартали (които са не по-малко значими), то централната градска част говори достатъчно за добре несвършената работа при почистването и опесъчаването на пешеходните зони.

В окаяно състояние се намира и главната улица „Александровска“.

Непочистена е също така и оборотната и шикозна Автогара Юг, автобусните сектори и паркинга. Въпреки че в обедната част на деня двама служители с лопата в ръце се опитваха да почистят седянките пред спирките на стейшъна, това е крайно несериозно и незначително като обем и човешки ресурс, сравнено с високите данъци и такси на фона на многомилионната сума, с която се финансира частна фирма, за да осигурява снегопочистването в Бургас.


Като цяло скъпарските автобусните спирки в Бургас са нефункционални и нецелесъобразни. Те не предпазват нито от дъжд, нито от вятър и сняг. За това свидетелства и натрупалият сняг върху пейките, които се намират непосредствено под навеса им.

Непочистените улици на черноморския град са направили изключително лошо впечатление рано сутринта и на зам.-кмета по култура Йорданка Ананиева, която веднага е завъртяла по мобилния (незнайно на кого), за да се скара за несвършената работа.