Винен Джулайфест през уикенда в Бургас

Изтънчени вина,  екзотичен шоколад, български сирена, мед и народни традиции очароват посетителите на търговското изложение „Винен Джулайфест”, което днес отвори врати в експозиционен център „Флора”. Изложението дава възможност на всички, които искат да поглезят небцето си, да го направят със специална селекция от вина и био храни. Виненият Джулайфест е с работно време от 12 ч до 22 ч на 30 юни и 1 юли.

Търговското изложение за трета поредна година събира фирми, свързани с отглеждането на лозя и производството на вина и спиртни напитки, както и представители на фирми с еко и био хранителни продукти.   

Събитието бе официално открито вечерта на 29 юни от председателя на Бургаската регионална туристическа камара Иван Иванов, общинския съветник Живко Табаков и организаторката Ирина Генова. Талантливата Преслава Минасян зарадва присъстващите със свои изпълнения.

Изключително интересен за посетителите бе кътът  Каменовски традиции, показващ бита и обичаите  на нашите предци – софри, чанове и носии. А автентична каруца,натоварена  с всичко необходимо за отиване на полето, се превърна в любимо място за селфи. 

„Толкова българско, връща ни във времето на нашите баби и дядовци”, коментираха посетителите. Благодарение на Община Камено, кътът се превърна в машина на времето, която пренасяше посетителите поколения назад. 

В зала 4 на „Флората” пък ги очакваше  интересно пътуване сред различни сортове вина, български сирена, пестили и черешката на тортата – екзотичен шоколад за всеки вкус. 

Изложението се провежда в партньорство с Бургаската Регионална туристическа камара /БРТК/ и Слънчев бряг АД, както и с подкрепата на Община Бургас.