Несебърският клуб „Бушидо“ с нови успехи и амбиции

Два златни медала попълниха несебърската колекция след приключването на Националния шампионат по Карате – Шинкиокушин за мъже и жени в гр. Севлиево. Състезателите на спортен клуб „Бушидо“ отново бяха на ниво.

Борислав Байчев е национален шампион в тежката категория  над 95 кг., I-ва дивизия. След като стана европейски вицешампион при юношите, това бе неговия дебют при мъжете. Байчев бе безкомпромисен и заедно с шампионската титла завоюва титулярното място в националния отбор за мъже до 21 години, който ще представи България на Европейския шампионат в Прага през юни.

Отлично представяне направи и Тошко Момчилов. Той завоюва шампионската титла в категория до 80 кг, II-ра дивизия. За разлика от предходната година в този шампионат Момчилов бе значително по уверен и прецизен в действията си и това му носеше убедителни победи.

Другите двама несебърски състезатели Христо Николов и Георги Дервишев въпреки, че не успяха да достигнат призовите места, дадоха всичко от себе си и се представиха достойно.

Следващото предизвикателство за несебърското Карате ще бъде в град Ришон Ле Цион, Израел на 22 и 23 март. Там ще се проведе Европейското първенство за деца до 14 години, където престижа на България  в категория 60 кг. ще защитава възпитаника на СК „Бушидо“ Стефан Димитров. Официален представител на България и водач на националния отбор ще бъде Сенсей Христо Терзиев, а Сенпай Атанас Райков от СК „Сентоки“ – Обзор ще вземе участие като рефер и съдия.