Д-р Александър Йорданов с патриотични уроци в Бургас

Специален гост на пишещи и четящи в Бургас на 22 август, четвъртък, ще бъде доц. д-р Александър Йорданов. От 18 часа в Дома на писателя той ще представи книгата си „Патриотични уроци”.

Популярният  като политик Александър Йорданов има сериозно научно и литературнокритическо творчество, в което се открояват книгите му „В сянката на думите”„Своечуждият модернизъм”, „Завръщане” (В кръга на модерното. В лабиринта на лявото), монографията „Самотен и достоен” за живота и творчеството на проф. д-р Константин Гълъбов, приносното изследване „Непознатият Александър Караманов” и др.

Сред книгите му с политически анализи и мемоари на голям читателски интерес се радват „Да нарушим Сценария!”, „Време за опозиция”, политическите и дипломатически мемоари „Блого, ерго сум!”(2012)  и други.

Александър Йорданов днес е малко встрани от политиката и основно се занимава с литература. Той продължава да бъде главен редактор на „Век 21 прес“ –  електронно издание за общество, политика и култура. Последната му книга „Патриотични уроци”  също е издание на  „Век 21 – прес“.