Баскетболен клуб „Несебър“ с достойно представяне в турнир за класиране в републиканското първенство

Баскетболен клуб „Несебър“ изигра 2 срещи в 2-дневен турнир в гр. Варна за класиране на Републиканското първенство за юноши до 16г. от Източна Елитна група.

Първата среща бе срещу непобедимия до момента отбор на домакина – „Черно Море Тича“. Срещата не тръгна много добре за несебърския отбор, който в първата част изостана с 10т. През втората част  „Несебър“ заигра доста по-силно и намали разликата на 1т. за 26:25т. Третата и четвъртата част преминаха в постоянна размяна на водачество, като 4 мин. преди края на срещата добрата защита и бързата атака на „Несебър“ им позволи да се откъснат със 7т. преднина, но елементарни, прибързани грешки и липса на концентрация даде възможност на противника да свали разликата до 1т. 30 сек. преди края на срещата. Юношите на „Несебър“ можеха да решат мача 20 сек. преди края при изпълнение на 2 наказателни удара, които за жалост пропуснаха. В последните 10сек. „Черно Море Тича“ реализира 3т., с което и спечели мача с 63:61т..

Вторият двубой на Баскетболен Клуб „Несебър“ бе срещу „Дунав Русе 2016“. Въпреки, че „Несебър“ водеше през по-голямата част на няколко пъти русенци сваляха разликата или повеждаха, но с не повече от 1т. Трима баскетболисти на „Несебър“ напуснаха за лични нарушения. В крайна сметка несебърските играчи спечелиха с 72:66т.

Следващият решаващ турнир е на 14 и 15 март в гр. Бургас – зала „Бойчо Брънзов“. В него БК „Несебър“ е домакин и ще се изправи срещу отборите на“Шумен“ и „Чардафон“-Габрово. Другите отбори в групата са: „Академик Бултекс99″-Пловдив,“Делфин“-Бургас,“Сливенбаскет“,“Дунава Русе 2016″ и „Черно Море Тича“-Варна, като само 4 от 8-те отбора ще се класират директно за финалите на Републиканското първенство.

Треньорът Стойчо Кукучев сподели, че не съжалява за загубата срещу Варна, защото състезателите са изпълнили всичко, което се е изисквало от тях. „Загубихме мача последната 1мин. от паника и объркване. И момчетата и аз направихме грешки. Подадохме се на емоциите, а отборът на „Черно Море Тича“ не пропусна да се възползва.“- коментира той.

БК“Несебър“ участва и с момчетата до 14г. в Елитна група и ще изиграе срещи в същите квалификационни етапи за класиране на Републиканско първенство на 27 и 28 февруари в гр. Пловдив. Мачовете на по-малките баскетболисти ще са срещу отборите на „Шумен“ и „Черно Море Тича“-Варна.