10 ноември в Бургас с премиера на книга за поколенията на прехода

Художникът Митко Иванов събра в книга „30 анкети за 30 години” поколенията на прехода. „Социологическата инсталация“ и представя „картина“ на промяната за последните 30 години (в контекста Германия – България) чрез лицата и анкетите на 30 личности. Броят е избран не само заради „игра на числата“. Стремежът е да се уплътни картината с представители на 30 условни „поколения“. Възрастта им е различна, и към 1989 г. варира между 0 и 54 години. Откроихме като централни лицето и анкетата (далеч надхвърляща рамката на анкета!) на Ина – българска студентка по медицина в Германия, която не е била родена през 1989 г.

Визуализацията е направена чрез фотографии на всяка личност – как е изглеждала през 1989 и как днес. 

„Винаги съм искал да „прочетем“ прехода от последните 30 г. през съдбите и лицата на конкретните хора, а не от квалифицирани социолози. Посолството на Германия ми даде шанс преди година, и ето какво се получи”, споделя авторът.

Премиерата на „Социологическата инсталация“  ще бъде на 10 ноември 2020 г., вторник, от 17,30 ч.  в Регионална библиотека „П. Яворов“ в Бургас, ул. „Булаир“ 10.