Стартира конкурс за плакат на тема „Испански език и култура„

Конкурс за плакат на тема „Испански език и култура“ очаква предложения до края на месец март 2021 година. В него могат да се включат всички, които работят с графичните програми AdobePhotoshop, Corel DRAW, AdobeIllustrator, Microsoft Paint, CorelPainterClassic, MacromediaFreeHand и др.

Организатор е „Estreya” Българо-испански културен център, a инициативата предхожда предвидения за 14 май  „I Областен конкурс по испански език и култура“.

Представените плакати ще бъдат оценявани от тричленно компетентно жури, преподаватели от Национална Художествена Академия, филиал – гр. Бургас, което ще определи наградените участници. 

Плакатът-победител ще бъде поставен на рекламните материали за 2021 г. и ще се използва в публични активности насочени към испанската култура. Наградата е в духа на конкурса: урок по испански език, урок по испански танци, висококачествен испански зехтин, грамота.

Получените творби ще участват в изложба в рамките на „I Областен конкурс по испански език и култура“.

Регламентът на конкурса за плакат изисква:

  • Размерът на творбите да бъде А3, на електронен (pdf или jpg-формати) и хартиен носител, придружени с данните на автора: трите имена, курс, години, град, електронна поща и телефон за връзка.
  • Задължителни елементи на плаката: Лого на „ESTREYA“ Българо-Испански Културен Център, Лого на Областен Управител, Лого на Община Поморие, Лого на Община Айтос, Лого Община Бургас
  • Адрес са изпращане на творбите: „ESTREYA“ Българо-Испански Културен Център, гр. Бургас, п.к. – 8000, ул.“Гладстон“ 39, за конкурса “ I ОБЛАСТЕН КОНКУРС ПО ИСПАНСКИ ЕЗИК И КУЛТУРА“ и електронен адрес: еstreya.eu@gmail.com
  • Краен срок за изпращане: 31 март 2021 г.