Този уикенд стартират мартенските кандидатстудентски курсове за филиала на НХА в Бургас

Кандидатстудентските курсове за НХА- филиал Бургас за месец март стартират този уикенд.

 Заниманията по рисуване ще водят проф. Светозар Бенчев, ас. д-р Жанина Дубарова и ас. д-р Александър Ташев. Занятия ще се провеждат всяка неделя от месеца от 9:00 до 16:30 часа, съответно на 7, 14, 21 и 27 март.

При еднократно заплащане на 4 постановки, които са 32 учебни часа, таксата е 128.00 лв. При заплащане на отделна постановка от 8 учебни часа, таксата е 40,00 лв.

Материалите се осигуряват от кандидатите – Формат на каширания картон или кадастрон с подложка – 50/70 см. – черен, рисунъчен, по избор на кандидатите

Занятията за специалност „Мода“ започват тази събота и ще се проведат 10:00 до 16:00 ч. Специализираните консултации имат за цел да запознаят кандидат-студентите с изискванията и спецификата на изпитната задача по „Моден аксесоар“, както и да поставят кандидатите в условия, близки до тези на приемните изпити. Консултациите протичат по следния начин:

1. Начало на провеждане 10:00 часа;

2. Обявяване на темата;

3. Кандидат-студентите имат на разположение 6 учебни часа да измислят и нарисуват с цвят върху картон с размер 35/50 моден аксесоар – обувка.

4. Конферансът с начален час 15:30 започва с обсъждане на проектите от преподавателите в катедра „Мода“.

 5. За подготовка за изпита по рисуване кандидатите носят картон с размер 50/70 см за задачата в черно/бяло и картон с размер 35/50 см за задачата в цвят. Материал за изпита по рисуване – молив, въглен. За цветната задача – темпера, акварел, цветни моливи.

Специализираните консултации се провеждат в сградата на НХА- Филиал Бургас Магазия 1, Пристанищен комплекс Бургас.

Кандидат-студентите осигуряват сами материалите за рисуване, както и картон с размер 35/50 см. Материали за изпита по аксесоар – темпера, акварел, цветни моливи. Цена за една консултация (един ден) – 15 лв.

Запитвания и записвания по телефона предварително и за двете специалности могат да се направят в Учебно-методичен отдел на НХА – Бургас, Магазия 1, ет II или на тел:0884025235