Коалиция „БСП за България“ откри официално в Созопол предизборната си кампания за предстоящите на 2-ри октомври парламентарни избори

Кметът на общината Тихомир Янакиев и общинският председател на БСП Йордан Петков приветстваха водача на листата инж. Петър Кънев, втория в листата на коалицията – Станимир Баев и областния председател на социалистите Стойко Танков, който заема четвърто място в листата. Кандидатите за народни представители представиха приоритетите на Коалицията пред актива и пред симпатизанти в морския град.

Андрей Николов, който е на 6-то място и е представител на Община Созопол заяви: „Надявам се, че сме изградили доверие помежду си и че ще продължаваме да надграждаме това доверие в нашата работа. Като общински съветник успях да поставя на дневен ред проблемите на нашето общество на дневен ред. Ако стана народен представител, ще направя това и в Народното събрание – ще поставя на дневен ред в държавата проблемите на нашия Югоизточен регион. Акцент за мен е развитието на туризма. Считам, че може да се направи много за този икономически важен отрасъл.“ Той благодари на присъстващите за подкрепата.

„Андрей Николов е страхотен човек и приятел. Убеден съм, че има какво да даде в тази надпревара – с идеите, хъса и с интелекта си. Уверил съм се в неговите качества с работата му в Общински съвет – Созопол. Надявам се, че с наша помощ, неговото присъствие в следващия парламент ще бъде факт“, беше категоричен на откриването кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев. Той пожела успех на кандидатите за народни представители и изрази увереност в силното представяне на Коалицията в деня на изборите.

„Впечатлен съм от Андрей Николов. Не само като биография и CV, но и като поведение и начин на мислене. Имаме нужда от хора като него – вече завършили образованието си, стъпили на краката си, доказали се в своя живот и в бизнеса. Ние в листата сме един страхотен екип „, каза водачът инж. Петър Кънев.

„БСП отива на тези избори след едно успешно участие в правителството, с успешна програма в социалната сфера. Сега отново сме поставили основни приоритети – на първо място успешно справяне с икономическата криза, на второ място – да продължим с активната социална политика. Другият ни важен приоритет е премахване на пазарния механизъм в здравеопазването и в образованието. Новата икономическа политика и ефективната съдебна реформа са също много

важи за нас“, заяви Стойко Танков.