Ако планирате смяна на топлинния си счетоводител в Бургас

Отоплителният сезон в Бургас приключва и е възможно някои от абонатите на „Топлофикация Бургас” АД да планират смяната за топлинния си счетоводител за следващия отоплителен сезон. Как става това.

Избор на търговец за дялово разпределение

Търговецът за дялово разпределение (топлинният счетоводител) се избира от Общото събрание на етажната собственост с писменото съгласие на собствениците, притежаващи най-малко две трети от собствеността в сградата (по идеални части).

Съставя се протокол и се прилага списък на гласувалите собственици. Протоколът от Общото събрание се представя в офиса на фирмата, която е избрана да извършва дяловото разпределение. Добре е да се знае, че фирмите работят с различни уреди и софтуер и е възможно при смяна на фирмата да се наложи да се закупяг нови уреди. Все пак има определени марки, които са универсални и могат да се отчитат от различните топлинни счетоводители.

Цени за услугата „Дялово разпределение”

Фирмите за дялово разпределение предлагат различни условия и пакети в зависимост от услугата, която се ползва, и броя измервателни уреди, които се отчитат. Преди да се премине към избор на топлинен счетоводител е добре да се сравнят различните оферти.

След като фирмата е избрана официално и е сключен договор с нея, всеки клиент на “Топлофикация Бургас” АД заплаща за услугите й заедно с месечната си сметка за парно и топла вода. Така, в интерес на абонатите, таксата се разделя на 12 равни части, за да се разпредели тежестта през цялата година. Всяка от тези вноски е отбелязана на отделен ред в месечната фактура.

Във връзка с това „Топлофикация Бургас” АД предлага на вниманието на своите клиенти списък на топлинните счетоводители, които имат договор с топлофикацията за извършване на услугата по отчитането на топломерите и водомерите.

 

  1. „Топлофикация Бургас” АД, отдел „Дялово разпределение”,

Бургас, к-с „Изгрев”, зад бл. 51, ет. 2.,тел.: 056/ 860 097.

 

  1. „Белчевстрой” ЕООД,

Бургас ул. „Абоба” 6-А, тел.: 056/ 811 383.

 

  1. „Белчевстрой” ЕООД, офис 2

Бургас, к-с „Изгрев”, бл.137, партер, тел.: 056/ 880 047.

 

  1. „СМК – монтажи” АД,

Бургас ул. „Шейново” 3, ет. 4, тел.: 056/ 842 780.

 

  1. „Енергоинвест” ЕООД,

Бургас, к-с „Изгрев”, бл.66, вх. 8, тел.: 056/ 881 090.

 

  1. ТАЕС „Нелбо инженеринг” ООД,

1113 София, ул. „Тинтява” 15 – 17, среден корпус;

Бургас, к-с „Славейков”, бл.130, партер, офис 1, тел.: 056/880 970.