РУО-Бургас работи по европейски проект за образование чрез емпатия

РУО-Бургас работи по европейски проект за образование чрез емпатия. В периода 8-12 май са били реализирани дейности, които са били насочени към учениците. Те са били осъществени по време на четвъртата работна среща по Проект EOS „Empahtic and Open School“.

Дейностите, свързани с повишаване на емпатията сред учениците, са били реализирани в сътрудничество с Регионално управление на образованието – Амиен, Република Франция, и образователни институции от Кралство Белгия, Кралство Испания, Република Италия и Република Турция. Те се провеждат в град Албасете, Кралство Испания.

Представители на образователни институции от шестте държави, участващи в проекта, посетиха основни, средни училища и център за професионална квалификация. Там те обмениха педагогически практики, свързани с намаляване на отсъствието от училище, превенция на ранното отпадане от образователната система, както и такива за подобряване на училищния микроклимат чрез съпричастност и емпатия.

В българската делегация са Петя Петрова – началник на РУО-Бургас, както и експерти и ръководители на образователни институции от областта.